Pažitka
Název:

Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou barbecue


Grilovaná jehněčí kýta s omáčkou barbecue


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí kýta200 g
hrubá mořská sůl špetka
pepř z mlýnku špetka
Omáčka:
cibule1/2 ks
protlak2 lžíce
česnek1 stroužek
cukr1 lžička
vinný ocet1 lžíce
chilli paprička1/2 ks
uzená paprika špetka
Postup přípravy:

Máte rádi jehněčí maso, ano? Tak to jste tu správně.

Dobře odležené maso ze spolehlivého zdroje grilujeme při 210°C 4 minuty z každé strany, po dokončení necháme 1 minutu odpočívat v rozmarýnovém oleji s citronovou šťávou.

Mezitím – omáčka barbecue - Na slunečnicovém oleji orestovat nasekanou cibulku, přidáme protlak, sekaný česnek, cukr, ocet, sůl, pepř, chilly, uzenou papriku, na mírném plameni prohřejeme a buď rozmixujeme, nebo v hmoždíři připravíme silnou  omáčku, kterou na závěr přepasírujeme.

Vhodná příloha - grilovaná kukuřice, kterou můžete jemně osolit a vložit na ní plátek čerstvého másla.Jehněčí maso

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Radek Kühweg

    zavřít okno