

| Ingredience: | |
| jehněčí kýta | 200 g |
| hrubá mořská sůl | špetka |
| pepř z mlýnku | špetka |
| Omáčka: | |
| cibule | 1/2 ks |
| protlak | 2 lžíce |
| česnek | 1 stroužek |
| cukr | 1 lžička |
| vinný ocet | 1 lžíce |
| chilli paprička | 1/2 ks |
| uzená paprika | špetka |
Máte rádi jehněčí maso, ano? Tak to jste tu správně.
Dobře odležené maso ze spolehlivého zdroje grilujeme při 210°C 4 minuty z každé strany, po dokončení necháme 1 minutu odpočívat v rozmarýnovém oleji s citronovou šťávou.
Mezitím – omáčka barbecue - Na slunečnicovém oleji orestovat nasekanou cibulku, přidáme protlak, sekaný česnek, cukr, ocet, sůl, pepř, chilly, uzenou papriku, na mírném plameni prohřejeme a buď rozmixujeme, nebo v hmoždíři připravíme silnou omáčku, kterou na závěr přepasírujeme.
Vhodná příloha - grilovaná kukuřice, kterou můžete jemně osolit a vložit na ní plátek čerstvého másla.Jehněčí maso
Podrobné info: