

| Ingredience: | |
| mořská treska | 500 g |
| zakysaná smetana | 3 lžíce |
| sušená rajčata | 2-3 ks |
| česnek stroužek | 1 ks |
| strouhaný sýr | 2 lžíce |
| jarní cibulka | hrstka |
| drcený kmín | špetka |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Grilování není jen letní záležitostí. Pokud máte doma malý kontaktní gril, nebo jiný elektrický gril, můžete kouzlit ve vaší kuchyni celoročně. Využít můžete i grilu ve vaší troubě, prostě dle možností každého.
Tresku omyjeme, osušíme a dáme na talířek. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
V misce rozmícháme zakysanou smetanu s rajčátky a česnekem. Česnek můžete klidně vetřít do rybky při kořenění...pokud chcete mít intenzivnější příchuť česneku.
Fillé z tresky potřeme touto směsí a dáme na grilovací tácky na gril.
Když jsou dozlatova ogrilované, posypeme je sýrem smíchaným s pokrájenou jarní cibulkou a grilujeme ještě chvíli, než se sýr roztaví. Sýr vybírejte dle chuti, fantazii se meze nekladou.
U nás jsou ryby velice oblíbené, měli bychom je jíst však častěji. Doboru chuť!
Podrobné info: