Pažitka
Název:

Grilovaná mořská treska se sýrem a rajčaty


Grilovaná mořská treska se sýrem a rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
mořská treska500 g
zakysaná smetana3 lžíce
sušená rajčata2-3 ks
česnek stroužek1 ks
strouhaný sýr2 lžíce
jarní cibulka hrstka
drcený kmín špetka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Grilování není jen letní záležitostí. Pokud máte doma malý kontaktní gril, nebo jiný elektrický gril, můžete kouzlit ve vaší kuchyni celoročně. Využít můžete i grilu ve vaší troubě, prostě dle možností každého.

Tresku omyjeme, osušíme a dáme na talířek. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
V misce rozmícháme zakysanou smetanu s rajčátky a česnekem. Česnek můžete klidně vetřít do rybky při kořenění...pokud chcete mít intenzivnější příchuť česneku.
Fillé z tresky potřeme touto směsí a dáme na grilovací tácky na gril.
Když jsou dozlatova ogrilované, posypeme je sýrem smíchaným s pokrájenou jarní cibulkou a grilujeme ještě chvíli, než se sýr roztaví. Sýr vybírejte dle chuti, fantazii se meze nekladou.

U nás jsou ryby velice oblíbené, měli bychom je jíst však častěji. Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno