Pažitka
Název:

Grilovaná šunka s pikantní ananasovou salsou


Grilovaná šunka s pikantní ananasovou salsou


Ingredience:
Ingredience:
1cm silné plátky šunky na gril Schneider dle potřeby
ananas1 ks
malá červená cibule1 ks
šťáva z 1 limetky dle chuti
sladká chilli omáčka2 lžíce
ústřicová nebo teriyaki omáčka2 lžíce
čerstvý zázvor kousek
chilli paprička dle chuti
čerstvé bylinky - koriandr, petrželka, máta dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Grilovací sezóna už je konečně tady a já vám přináším trochu zpestření. Připravovala jsem opět pro web Jak na velké věci moc dobrou salsu ke grilované šunce. Určitě vyzkoušejte, je výborná, pikantní.

Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky Grilování získá ananas sladší a výraznější chuť, neboť zkaramelizuje. Nechte vychladnout a plátky nakrájejte na drobné kostičky. Taktéž nakrájejte najemno cibuli, posekejte bylinky a zázvor nastrouhejte na jemném struhadle. Vše včetně ananasu vložte do misky, přilijte chilli a ústřicovou (teriyki) omáčku, zakápněte limetkovou šťávou a dobře promíchejte. Dochuťte případně solí, a kdo by chtěl salsu ještě pikantnější, přidá nadrobno posekanou chilli papričku. Vmíchejte bylinky a nechte vychladit. 

Šunku ogrilujte z obou stran a podávejte se salsou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno