Pažitka
Název:

Grilovaná vepřová játra s řepovo-ostružinovým sosem a plněná řepa petrželovým kuskusem a fetou


Grilovaná vepřová játra s řepovo-ostružinovým sosem a plněná řepa petrželovým kuskusem a fetou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra vcelku400 g
vařená červená řepa3 ks
kuskus50 g
feta60 g
petrželka hrst
ghí4 lžičky
červená řepa (použijte vydlabanou část)50 g
ostružiny50 g
sůl dle chuti
med1 lžička
vývar200 ml
Postup přípravy:

Řepu jsem nikdy nemusela a po dvou detoxech jsem ji začala dokonce nenávidět. Ale je zdravá, a tak jsem jí ještě chtěla dát šanci. A protože dnes s námi obědval i táta, který měl chuť na játra, zkusila jsem novou kombinaci a vyšlo to.

Kuskus zalijeme cca 100ml vývaru a necháme 5-10min nasáknout všechnu tekutinu. Přimícháme petrželku a nadrobenou fetu. Uvařenou řepu vydlabeme (dno necháme) a naplníme kuskusem. Pokapeme rozpuštěným ghí a pečeme při 200st pod grilem cca 10min.

Játra rozdělíme na 3 porce a každou opečeme na grilovací pánvi cca 3min z každé strany. Vložíme do pekáčku na pečící papír, pokapeme ghíčkem a pečeme při 200st pod grilem cca 10min. Necháme odpočinout. Osolíme!

V kastrolku svaříme ostružiny, část vydlabané řepy, výpek, vývar, med a špetku soli. Trvá to asi 5-10min. Přepasírujeme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno