Ingredience: | |
vepřová panenka v kuse | 500 g |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
med | pár kapek |
brambory | 400 g |
cibule | 1 ks |
anglická slanina | 100 g |
Mezi má nejoblíbenější jídla patří především grilovaná vepřová panenka. A když jsem se rozmýšlela co udělat dobrého na večeři a v lednici byla čerstvá vepřová panenka, tak jsem hned věděla, že tu skvělou chuť masa si nemůžu nechat ujít.
Brambory si oloupeme a dáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do změknutí. Mezitím si nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky a na pánvi osmahneme do zlatova. Ani není potřeba olej, jelikož slanina nám pustí tuk. Panenku si překrojíme na cca 10 cm dlouhé špalíčky a osolíme a opeříme, kdo má rád nasládlou chuť masa, tak potře troškou medu. Dáme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran zhruba 15 -20 minut dle velikosti masa. Než se nám panenka připraví, tak uvařené brambory přecedíme a brambory dáme zpět do hrnce, kde je lehce pomačkáme a přimícháme osmahlou slaninu s cibulkou. Panenka jakmile je hotová nakrájíme na tenké plátky a můžeme servírovat. Měla by zůstat velmi šťavnatá a uvnitř by měla být růžovoučká.
Podrobné info: