Pažitka
Název:

Grilovaná vepřová panenka se šťouchanými brambory


Grilovaná vepřová panenka se šťouchanými brambory


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka v kuse500 g
sůl dle chuti
pepř špetka
med pár kapek
brambory400 g
cibule1 ks
anglická slanina100 g
Postup přípravy:

Mezi má nejoblíbenější jídla patří především grilovaná vepřová panenka. A když jsem se rozmýšlela co udělat dobrého na večeři a v lednici byla čerstvá vepřová panenka, tak jsem hned věděla, že tu skvělou chuť masa si nemůžu nechat ujít.

Brambory si oloupeme a dáme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme do změknutí. Mezitím si nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky a na pánvi osmahneme do zlatova. Ani není potřeba olej, jelikož slanina nám pustí tuk. Panenku si překrojíme na cca 10 cm dlouhé špalíčky a osolíme a opeříme, kdo má rád nasládlou chuť masa, tak potře troškou medu. Dáme na rozpálený gril a grilujeme ze všech stran zhruba 15 -20 minut dle velikosti masa. Než se nám panenka připraví, tak uvařené brambory přecedíme a brambory dáme zpět do hrnce, kde je lehce pomačkáme a přimícháme osmahlou slaninu s cibulkou. Panenka jakmile je hotová nakrájíme na tenké plátky a můžeme servírovat. Měla by zůstat velmi šťavnatá a uvnitř by měla být růžovoučká.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Kovářová

    zavřít okno