Pažitka
Název:

Grilované kotlety v chutné marinádě s medem, hořčicemi a omáčkou


Grilované kotlety v chutné marinádě s medem, hořčicemi a omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta4 plátky
Marináda:
med3 lžíce
pikantní dijonská hořčice1 lžíce
krémžská hořčice1 lžíce
bílé víno2,5 lžíce
tmavá, hustá sojová omáčka (Superior Dark Soy Sauce)1,5 lžičky
sůl dle chuti
mletý barevný pepř dle chuti
utřený česnek3 stroužky
olej dle potřeby
Zelenina na gril:
kukuřice dle chuti
papriky dle chuti
fazolky dle chuti
rajčata dle chuti
Domácí hranolky:
brambory600 g
sůl + marináda dle chuti
Postup přípravy:

Vepřové kotlety připravuji moc ráda, ale jen tak se sosem na mnoho způsobů. Tentokrát jsem je ale zkusila připravit na grilu a v chutné marinádě. Použila jsem hustou sojovou omáčku, med, dva druhy hořčice, víno atd. 

Kotlety mírně přes fólii naklepeme a na krajích nařízneme. Osolíme a opepříme.

Utřený česnek smícháme s hustou sojovou omáčkou. Přidáme med, oba druhy hořčice a kapku bílého vína. Vymícháme marinádu, do které vložíme připravené kotlety. Necháme přes noc v chladu. 

Druhý den grilujeme kotlety v marinádě na oleji na grilovací pánvi z obou stran. Poté vložíme do rozehřáté trouby na program "gril". Zalijeme ještě zbylým bílým vínem a necháme dál krátce grilovat. K výpeku přidáme ogrilovat i zeleninu. 

Podáváme s domácími hranolkami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno