Pažitka
Název:

Grilované špízy z norského lososa


Grilované špízy z norského lososa


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý losos2 porce
BIO citrony3 ks
domácí bazalkové pesto dle potřeby
keříková cherry rajčátka dle potřeby
celozrnná bageta dle potřeby
rukola dle chuti
olivový olej torchu
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
slunečnicová semínka dle chuti
citronová šťáva dle chuti
grilovací jehly nebo špejle dle potřeby
Postup přípravy:

Grilované špízy z norského lososa jsou ideálním lehkým obědem pro letní dny. Nebudete se po nich cítit "přecpaní" a zvládnete ještě odpolední procházku. Já jsem je připravila s grilovanými cherry rajčátky a rukolovým salátkem. Jako přílohu jsem zvolila opečenou celozrnnou bagetku s bazalkovým pestem.

Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu. Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí.

Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.

Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek.

Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty. Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno