Pažitka
Název:

Grilovaní pstruzi ve slanině, plněné hříbkovou směsí s bylinkami


Grilovaní pstruzi ve slanině, plněné hříbkovou směsí s bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
chlazení pstruzi2 ks
sůl dle chuti
drcený kmín dle chuti
mletý pepř dle chuti
máslocca 40 g
hříbky250 g
anglická slanina150 g
pokrájená petrželka hrst
rozmarýn1 snítka
jarní cibulka1 ks
Postup přípravy:

K tomuto receptu není co dodat, jedním slovem vynikající. Kombinace ryb, hub a bylinek je naprosto výborná.

Oba vykuchané pstruhy omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme, dobře osolíme a pokapeme citronovou šťávou. 

Nadrobno pokrájenou jarní cibulku, snítku rozmarýnu a petrželku (kudrnku orestujeme na másle. Přisypeme pokrájené hříbky, posypeme kmínem, opepříme, osolíme a zamícháme. Houbovou směs s bylinkami naplníme do připravených vykuchaných pstruhů. Pstruhy na povrchu osolíme a pokmínujeme. Připravíme si dva kusy alobalu, které potřeme máslem. Poklademe vedle sebe plátky slaniny. Slaninu obtočíme okolo pstruhů. Ryby vložíme do alobalů se slaninou, které dobře uzavřeme. Necháme odležet v chladničce cca 2 hodiny. 

Pstruhy v alobalu grilujeme v rozehřáté troubě na program "gril", nebo na grilu venku, z každé strany cca 15 - 18 minut. Maso pak krásně odpadá od kostí. 

Pstruzi v alobalu na grilu jsou vynikající s různými dresinky, nebo samotní,

Podáváme se salátem nebo s bramborem. Zdobíme plátky citronů a petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno