

| Ingredience: | |
| květák | 1 ks |
| olivový olej | 60 ml |
| drcený kmín | dle chuti |
| utřený česnek | 4 stroužky |
| sůl | dle chuti |
| hladká mouka | 3 lžíce |
| máslo | 100 g |
| smetana na vaření | 200 ml |
| strouhaný čedar | 100 g |
| muškátový oříšek | špetka |
| sůl | dle chuti |
| vývar z vaření květáku | 1 hrnek |
| bazalka | dle chuti |
| petrželka | dle chuti |
Mám pro vás tip na skvělou kombinaci chutí v podobě grilovaného květáku s česnekem a sýrovou omáčkou.
Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem na skus. Poté vodu slijeme a dáme stranou.
Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, sekanou bazalkou a petrželkou. V této směsi necháme uvařený květák alespoň hodinu marinovat. Po této době naložený květák grilujeme v rozehřáté troubě dozlatova.
V nádobě necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku, osmahneme a stále mícháme. Zalijeme hrnkem květákového vývaru a smetanou na vaření. Vše cca 10 minut povaříme. Přidáme nastrouhaný čedar a znovu povaříme. Až má omáčka hladkou konzistenci, ochutíme muškátovým oříškem a solí.
Růžičky květáku rozdělíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.
Podávat můžeme s vařeným bramborem nebo jen s pečivem.
Podrobné info: