Pažitka
Název:

Grilovaný filet z uzeného lososa


Grilovaný filet z uzeného lososa


Ingredience:
Ingredience:
filet z uzeného lososa1 ks
sojová omáčka1 lžíce
rozpuštěné máslo2 lžíce
hrubozrnná hořčice1 lžíce
rozmarýn2 snítky
citron (šťáva)1 ks
sůl špetka
čerstvý mletý pepř špetka
olivový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Nejdůležitější na tomto receptu je, rybu pěkně nechat marinovat, aby se chutě do ryby doslova vsákly. Dočetla jsem se, když grilujete na přímém žáru, tak pro silnější vůni můžete ještě přihodit 1 - 2 hrsti namočených cedrových lupínků. Též se výborně na cedrovém prkénku griluje. Rozhodně hodlám v budoucnu vyzkoušet.

Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 -8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži.
V míse smícháme všechny suroviny na potírání uzeného lososa. / sojovou omáčku, hořčici, nasekaný rozmarýn, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo /
Připravený uzený filet malinko osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem a potřeme touto směsí. Odložíme do chladu na 2 hodiny.
Takto připravené filety dáme na gril z obou stran grilovat.

Servírujeme s opečeným bramborem nebo s čerstvým pečivem, doplněné citronem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno