

| Ingredience: | |
| Halloumi | cca 250 g |
| bílá bageta | 1 ks |
| jahody | 250 g |
| šťáva z jedné limetky | dle chuti |
| chilli paprička | 1 ks |
| lístky máty | hrst |
| agávový sirup | dle chuti |
| olivový olej | trochu |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| listy rukoly nebo mladý salát | dle potřeby |
Halloumi je sýr původem pravděpodobně z Kypru. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího, někdy také kravského mléka. Je lehce slaný, hutný a při skusu máte pocit vrzání. Jsem děvče z Valašska, takže mě připomíná ovčí sýr od bači Boráka z Velkých Karlovic. Při grilování se neroztéká a skvěle ladí s ovocem. Protože je sezona jahod, já jsem k němu zvolila pikantní jahodovou omáčku a můžu říct, že to byla trefa do červeného.
V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete dle chuti.
Na grilu, nebo grilovací pánvi opečte plátky halloumi cca 8 mm tlusté a plátky bagety.
Opečenou bagetu pokapejte olivovým olejem, poklaďte lístky rukoly, nebo mladých salátu, položte plátek halloumi a přelijte jahodovou omáčkou.