Pažitka
Název:

Grilovaný Halloumi s jahodovou omáčkou


Grilovaný Halloumi s jahodovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
Halloumicca 250 g
bílá bageta1 ks
jahody250 g
šťáva z jedné limetky dle chuti
chilli paprička1 ks
lístky máty hrst
agávový sirup dle chuti
olivový olej trochu
sůl dle chuti
pepř špetka
listy rukoly nebo mladý salát dle potřeby
Postup přípravy:

Halloumi je sýr původem pravděpodobně z Kypru. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího, někdy také kravského mléka. Je lehce slaný, hutný a při skusu máte pocit vrzání. Jsem děvče z Valašska, takže mě připomíná ovčí sýr od bači Boráka z Velkých Karlovic. Při grilování se neroztéká a skvěle ladí s ovocem. Protože je sezona jahod, já jsem k němu zvolila pikantní jahodovou omáčku a můžu říct, že to byla trefa do červeného.

V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete dle chuti. 
Na grilu, nebo grilovací pánvi opečte plátky halloumi cca 8 mm tlusté a plátky bagety.
Opečenou bagetu pokapejte olivovým olejem, poklaďte lístky rukoly, nebo mladých salátu, položte plátek halloumi a přelijte jahodovou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno