Ingredience: | |
sýr halloumi | 1 balení |
mrkev | 1 ks |
cherry rajčata | 2-3 ks |
červená paprika | 1/2 ks |
výhonky chřestu | 4-6 KS |
polníček | 1 hrstička |
Grilovaný Halloumi sýr a zelenina. Toť vše. Pokud tento sýr ještě neznáte, je polotvrdý slanější, z ovčího a kozího mléka. Na Kypru ho jedí třeba jen s melounem, ale když si z něj chcete udělat vydatnější oběd, servírujeme právě se zeleninovým salátkem. Kdo by se ztrácel v jednoduchosti chuti, pouze čerstvých surovin, může pokapat třeba sladkým fíkovým nebo jiným balzamikem.
Příprava je jednoduchá.
Rozpálíme gril a poklademe na něj plátky sýru. Opečeme po obou stranách. Nesolíme, protože jak už jsem zmiňovala, je slanější, sám osobě.
Kdo chce, může sýr lehce opepřit nebo lehce okořenit..
Čerstvou zeleninu nakrájíme a chřest orestujeme zvlášť na Ghičku dokřupava. Nebo jednoduše přidáme k sýru na gril.
Dobrou chuť!