Pažitka
Název:

Grilovaný hermelín s vajíčkovo-ředkvičkovým salátem


Grilovaný hermelín s vajíčkovo-ředkvičkovým salátem


Ingredience:
Ingredience:
hermelín2 ks
oblíbené koření dle chuti
vejce uvařená natvrdo2 ks
ředkvičky150 g
ledový salát150 g
červená cibule1/2 ks
nasekaná pažitka1 lžíce
kurkuma1 lžička
bílý jogurt1 malý kelímek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Možná vám také po Velikonocích přijde vhod i nějaký lehčí recept, ve kterém zároveň zužitkujete přebytečnou vajíčkovou nadílku.

Hermelíny potřeme lehce z obou stran olejem (já použila olej z vlašských ořechů a chuť byla skvělá) a posypeme oblíbeným kořením. Zabalíme do alobalu a hodíme na gril nebo do trouby. Mezitím si připravíme salát, který budeme mít jako přílohu. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, posolíme a necháme chvíli vypotit. Nakrájíme cibuli, ledový salát a pažitku. Oloupaná vajíčka také nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky. Z ředkviček slijeme přebytečnou tekutinu a přidáme ostatní zeleninu a koření. Na závěr vmícháme bílý jogurt nebo, chcete-li zakysanou smetanu a ihned podáváme spolu s rozpečeným hermelínem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno