Pažitka
Název:

Grilovaný losos s ananasovou salsou


Grilovaný losos s ananasovou salsou


Ingredience:
Ananasová salsa:
ananas1/2 ks
malá cibule1 ks
paprička jalapeňo1 ks
nadrobno nasekaná petržel2 lžíce
limetová šťáva2 lžíce
Losos:
losos (po 250 g)2 filety
olivový olej100 ml
šťáva z limety1 ks
koření Adžika1 lžička
kouřová sůl1 lžička
Postup přípravy:

Čas grilování - ideální chvíle připravit si lososa.

Nejdříve si očistíme ananas a nakrájíme na centimetrové plátky. Vyřízneme tvrdý střed. Kolečka ananasu grilujeme na rozehřátém grilu asi 5 minut z obou stran. Sundáme a necháme vychladnout.
Než ananas vychladne, připravíme si lososa. Očistíme ho a nařízneme kůži. V misce vyšleháme olivový olej s limetovou šťávou. Přidáme koření a sůl. Do marinády vložíme lososa a několikrát ho v marinádě otočíme, aby se pokryl marinádou. Dáme stranou - ne do lednice.
Zatím co se losos marinuje, dokončíme salsu. Ananas nakrájíme na malé kostičky. Dáme do misky, kde ho smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, najemno nasekanou petrželkou a na malé kostičky nakrájenou papričku jalapeňo. Zakápneme limetovou šťávou, promícháme a dáme odležet do lednice.
Lososa osušíme od marinády a dáme na rozpálený gril - nejdříve kůží dolů. Grilujeme cca 3 - 5 minut. Otočíme a grilujeme také 3 - 5 minut. Délka grilování záleží na síle filetu a na tom, jak máme rádi propečené.
Na talíř dáme polovinu vychlazené salsy a přidáme lososa. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno