Pažitka
Název:

Grilovaný losos s fenyklem a batátový nákyp


Grilovaný losos s fenyklem a batátový nákyp


Ingredience:
Grilovaný losos:
losos250 g
fenykl2 bulvy
cherry rajčátka miska
sůl dle chuti
pepř špetka
tymián špetka
citron dle chuti
Batátový nákyp:
velký batát1 ks
parmazán150 g
smetana na vaření1 kelímek
Postup přípravy:

K receptu jsem se inspirovala na jednom slovenském food serveru, kde byly všechny suroviny propojené do jednoho nákypu. Já jsem recept rozdělila a vznikly dvě samostatné skvělé jídla, které mám v tomto receptu na jedné fotografii, ale na základě zkušenosti je doporučuji rozdělit. K lososu by se víc hodila jenom grilovaná bagetka nebo to batátové pyré. Naopak nákyp by se víc hodil k červenému masu, nebo se zeleninovým salátem jako lehká večeře. 

Na olivovém oleji jsem orestovala tenké plátky lososa, které jsem lehce osolila a opepřila. Lososa jsem vytáhla z pánve, přidala fenykl nakrájený podélně na nudličky a restovala na skus, přidala poloviny cherry rajčátka, zastříkla citronovou šťávou, přidala citronovou kůru a tymián. 

Batátový nákyp:

Oloupaný batát nakrájíme na 0,5 cm tlustá kolečka. Klademe do zapékací mísy a prosypáváme strouhaným parmezánem a postupně zaléváme smetanou. Počet vrstev je individuální podle velikosti pekáče. 
Pečeme v troubě při 180 stupních, dokud nebudou batáty měkké.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno