Pažitka
Název:

Grilovaný losos v exotické marinádě


Grilovaný losos v exotické marinádě


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý losos po 200g4 porce
třtinový cukr1/4 hrnku
sojová omáčka1/4 hrnku
rozmixovaný čerstvý ananas1/2 hrnku
červený vinný ocet3 lžíce
utřený česnek3 stroužky
mletý zzvor1 lžíce
mletý černý pepř1/2 lžičky
tabasco1/2 lžičky
Postup přípravy:

Exotická chuť grilovaného lososa, která vás nadchne.

Pokud budeme grilovat na kontaktním grilu, použijeme na marinování veškerou marinádu.  Pokud budeme grilovat na dřevěném uhlí, oddělíme si trochu marinády na potírání. Do zbytku marinády naložíme lososa. Minimálně na 2 hodiny, ale přes noc je to lepší. Rozehřejeme gril a dáme okapaného lososa. V případě kontaktního grilu asi na 7 - 10 minut. V případě grilování na uhlí dáme lososa na gril nejdříve kůží dolů asi na 10 minut. Průběžně potíráme marinádou. Otočíme a grilujeme ještě asi 5 minut.

Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem nebo jen s chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno