Pažitka
Název:

Grilovaný tuňák marinovaný ve francouzské marinádě


Grilovaný tuňák marinovaný ve francouzské marinádě


Ingredience:
steak z tuňáka (cca po 200 g)4 ks
Francouzská marináda:
máslo100 g
bílé suché víno75 ml
čerstvé tymiánové lístky2 lžíce
hrubozrnná hořčice1 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Francouzská marináda je na rybu jako dělaná.

Nejdříve si připravíme marinádu.
Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami.
Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím lépe.
Před přípravou jen necháme okapat - neosušujeme a dáme na rozehřátý gril. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Steak by neměl být úplně propečený - pak je suchý.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno