butterfish (pangasius) | 180 g |
lilek | 80 g |
kvalitní sůl Maldon | špetka |
pepř z mlýnku | špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
balzamikový ocet | 4 lžíce |
červené víno | 2 lžíce |
drcený anýz | 3 zrníčka |
Ingredience: |
Závitek na medailoncích z pečeného lilku s voňavou balzamico redukcí, musíte prostě zkusit.
Filet z máslové ryby skrojíme na půl centimetrové plátky, posolíme, opepříme z mlýnku, sepneme závitky, opečeme na olivovém oleji z každé strany 2 minuty.
Zdobící omáčka - v malém hrníčku svaříme balzamikový ocet, červené víno a anýz na třetiny.
Mezitím si připravíme 1 a půl centimetrové plátky lilku, osolíme, opepříme, a zprudka opečeme na olivovém oleji z každé strany minutu.
Vhodná příloha – polentová kaše.
Dobrou chuť!