Název:Guláš se sušenými švestkami
            
          
	
  	    Ingredience:            
              | Ingredience: | 
| hovězí maso (pupek) | 700 g | 
| velká cibule | 2 ks | 
| hovězí vývar | 1 l | 
| sladká paprika | 2 lžíce | 
| pálivá paprika | 1 lžička | 
| drcený kmín | 0,5 lžičky | 
| nové koření | 3 kuličky | 
| bobkový list | 2 ks | 
| protlak | 1 ks (140 g) | 
| švestková poidla | 2 vrchovaté lžíce | 
| sušené švestky | 5 ks | 
| světle zelené papriky | 3 ks | 
| česnek | 3 stroužky | 
| brambory | 400 g (4 ks střední) | 
| sůl |  dle chuti | 
| pepř |  špetka | 
            
        Postup přípravy:Všechny ingredience pěkně pohromadě v jednom hrnci. Povidla a švestky dodaly omáčce krásnou barvu a dokonalou chuť. Můj spontánní nápad a náš nedělní oběd.
	
        Postup:
- Pokrájenou cibuli opečte na oleji, když začne zlátnou, přidejte na kostky pokrájené maso a společně opékejte, až se maso ze všech stran zatáhne.
 
- Přidejte protlak, povidla, švestky překrájené na půlky a koření, promíchejte a vše zalijte vývarem. Osolte, přiklopte pokličkou a 1,5 hodiny duste. 
 
- Po hodině přidejte pokrájené papriky a brambory, přiklopte pokličkou a ještě duste až do změknutí zeleniny, přibližně 30 minut. Na závěr prolisujte do guláše česnek a ještě 10 minut povařte, podle chuti opepřete.
 
DOBROU CHUŤ!
            
        Podrobné info:
        
        Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
    
	
   
    zavřít okno