

| Ingredience: | |
| červená řepa | 300 g |
| fazole Adzuki | 200 g |
| česnek | 10 g |
| cibule | 100 g |
| olivový olej | 1 pol. lžíce |
| sladká paprika | 2 káv. lžíce |
| kmín celý | 1 káv. lžíce |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
|
Nedávno jsme byli na rodinné oslavě a co myslíte, které jídlo se podávalo jako hlavní chod? Guláš! Po jeho konzumaci se většina lidí nemohla zvednou a bylo vidět, že jejich organizmus má co dělat se zpracování jídla, které měli v žaludku. Co tak vyzkoušet zdravější verzi? |
Nejdříve uvaříme fazole, které jsme den předem namočili. Vaříme je zhruba 50 minut. Poté k nim přidáme na kostky nakrájenou červenou řepu, červenou papriku, kmín. Mezitím osmažíme cibuli, kterou přihodíme ke guláši. Až budou fazole s řepou měkké, dokořeníme je pepřem, solí a přidáme k nim prolisovaný česnek.
Guláš z červené řepy podáváme s chlebem.