

| Ingredience: | |
| vykostěné krůtí stehno | 800 g |
| vetší červená cibule | 4 ks |
| rajčata | 2 - 3 ks |
| malý rajský protlak (rajská šťáva) | 1 ks |
| zelená paprika | 2 - 3 ks |
| chilli paprička | 1 ks |
| vývar | dle potřeby |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| majoránka | špetka |
| rozmarýn | snítka |
| uzená (maďarská) paprika | dle chuti |
Dostali jsme chuť na guláš, tak jsem se rozhodla ho uvařit. Tentokrát jsem zvolila krůtí maso a přidala ještě papriky a rajčata. Guláš se opravdu povedl a my si moc pochutnali.
Maso z vykostěného krůtího stehna nakrájíme na větší kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno pokrájené červené cibule a orestujeme. Přilijeme rajský protlak, přisypeme maďarskou uzenou papriku, vložíme na proužky pokrájená rajčata a zelené papriky (zbavené jádřinců) a zamícháme. Do základu vložíme pokrájené kostky masa a orestujeme je se zeleninou. Podlijeme vývarem.
Dusíme do měkka. Přidáme špetku majoránky, snítku rozmarýnu, nadrcenou chilli papričku, podlijeme a dál dusíme do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl a ještě chvíli promícháme. Guláš nezahušťujeme. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.
Podrobné info: