

| Ingredience: | |
| mleté hovězí maso | 500 g |
| větší brambory | 6 ks |
| dobrá slanina | 100 g |
| větší cibule | 3 ks |
| rajský protlak | 1 malá plechovka |
| červené víno | 100 ml |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
| mletý kmín | 1 lžička |
| mletá sladká paprika | 4 lžičky |
| uzená mletá paprika | 1 lžička |
| majoránka | 2 lžičky |
| jíška na zahuštění | dle chuti |
Sádlo rozpálíme v hrnci a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme zatáhnout maso a na kostičky nakrájenou slaninu, přisypeme papriku, kmín, prolisovaný česnek, krátce osmahneme (ne dlouho, aby koření paprika a česnek nezhořkla), zarestujeme rajský protlak, přilijeme červené víno, necháme ho odvařit a základ zalijeme vodou nebo vývarem (vývarem ideálně). Vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme je do měkka. Chceme-li polévku zahustit jíškou, přidáme ji a ještě 15 minut provaříme. Ke konci do polévky rozemneme majoránku a můžeme podávat.
Podrobné info: