

| Ingredience: | |
| cibule | 1/2 ks |
| mleté maso | 250 g |
| drcený kmín | 1 lžička |
| mletá sladká paprika | 2 lžičky |
| sušený česnek | 1 lžička |
| majoránka | hrstička |
| růžová sůl | dle chuti |
| brambory | 4 ks |
| rajský protlak | 1 lžíce |
| vroucí voda | 1 l |
| olej | 1 lžíce |
| chilli | dle chuti |
Když už vařím polévku, většinou je to nějaká krémová zeleninová. Proto jsem se rozhodla, zkusit nějakou klasiku. Na to, že to byla premiéra, určitě u nás nebyla na stole naposledy.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, okořeníme solí, kmínem, paprikou a česnekem a chvíli restujeme, až je maso pěkně opečené.
Vmícháme protlak a zalijeme horkou vodou. Do vroucí polévky vsypeme brambory na kostičky a uvaříme doměkka.
Před koncem ještě ovoníme majoránkou, kterou promneme mezi dlaněmi. Dospělí si mohou přiostřit špetkou chilli.