Pažitka
Název:

Gulášová polévka


Gulášová polévka


Ingredience:
Ingredience:
cibule1/2 ks
mleté maso250 g
drcený kmín1 lžička
mletá sladká paprika2 lžičky
sušený česnek1 lžička
majoránka hrstička
růžová sůl dle chuti
brambory4 ks
rajský protlak1 lžíce
vroucí voda1 l
olej1 lžíce
chilli dle chuti
Postup přípravy:

Když už vařím polévku, většinou je to nějaká krémová zeleninová. Proto jsem se rozhodla, zkusit nějakou klasiku. Na to, že to byla premiéra, určitě u nás nebyla na stole naposledy.

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, okořeníme solí, kmínem, paprikou a česnekem a chvíli restujeme, až je maso pěkně opečené. 
Vmícháme protlak a zalijeme horkou vodou. Do vroucí polévky vsypeme brambory na kostičky a uvaříme doměkka. 
Před koncem ještě ovoníme majoránkou, kterou promneme mezi dlaněmi. Dospělí si mohou přiostřit špetkou chilli.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno