Pažitka
Název:

Gulášová polévka


Gulášová polévka


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso400 g
velká cibule1 ks
červená paprika1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
petrželka (sušená)2 lžičky
majoránka (sušená)4 lžičky
česnek2 stroužky
bobkový list2 listy
hřebíček1 ks
estragon (sušený)1/2 lžičky
vývarcca 750 ml
směs hraška (na zahuštění)2 lžíce
chilli paprička1 ks
Postup přípravy:

Gulášová polévka není podle někoho, kdo ví jak zajímavá, ale podle mě i taková ta klasická polévka může být i polévkou tak trochu jinou. U nás se tato polévka vaří poměrně často a určitě není jen tak obyčejná. Přidáváme do ní, kromě klasické majoránky i jiné koření, díky kterému nejen úžasně a nezvykle voní, ale především chutná.

Nejprve si nakrájíme najemno cibulku. V hrnci ji na oleji zesklovatíme a pak přidáme mleté maso a osmahneme. Zasypeme červenou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme koření a bylinky (petrželku, 2 lžičky majoránky, bobkový list hřebíček, estragon) a stroužky česneku. Zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut. Poté opatrně otevřeme a vyndáme bobkový list a hřebíček a stroužky česneku (kdo chce, tak česnek propasíruje a vrátí zpět). Přidáme zbývající majoránku, a pokud je třeba, dosolíme a dopepříme. Zahustíme hraškou, dle návodu tj. rozmíchanou ve troše vody a provaříme cca 10 minut. 

Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou, a pokud nevadí pálivé, tak nasekanou chilli paprikou. Podáváme s uvařeným bramborem nebo pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno