Pažitka
Název:

Gulášová polévka z mletého masa


Gulášová polévka z mletého masa


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso500 g
sádlo dle potřeby
velká cibule1 ks
sladká mletá paprika3 lžíce
nové koření3 kuličky
bobkový list2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
majoránka dle chuti
česnek3 stroužky
kmín dle chuti
velké brambory4 ks
Postup přípravy:

Velmi oblíbená polévka naší rodiny hlavně na chatě, kde společně s krajícem domácího chleba tvoří hlavní chod. Často je na zahradě plno práce a tak přecpaný žaludek není žádoucí. Navíc se večer hodí něco na gril a tak vydatná polévka k obědu stačí.

Na sádle orestujte nadrobno pokrájenou cibuli a rozdrobte mleté maso. Osolte, opepřete a zprudka opečte. 

Teď to bude fofr!

Musíte rychle osmahnout papriku na tuku, aby pustila krásně barvu, ale nezhořkla.

Potom vše zaprašte moukou a udělejte paprikovou jíšku.

Vše zalijte litrem vody a dobře rozmíchejte, ať nemáte v polévce hrudky.

Přidejte veškeré koření krom česneku a majoránku a dejte i brambory pokrájené na osminky. Polévka se vaří tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. 

Nakonec dochuťte čerstvě utřeným česnekem a majoránkou.

Protože je období medvědího česneku, tak ozdoba na posypání nesměla chybět.

Musím říct, že to bylo opravdu dobré.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno