

| Ingredience: | |
| sádlo | 1 lžíce |
| středně velké cibule | 2 ks |
| středně velké brambory | 2 ks |
| mrkev | 1 ks |
| masitá paprika | 1 ks |
| pikantní polosuchá klobása | 1 pár |
| sladká mletá paprika | 2 lžičky |
| celý kmín | 1/2 lžičky |
| bramborová kaše | 1 porce (cca 250g) |
| sušené oregano | 1 lžíce |
| česnek | 4 stroužky |
| sůl | dle chuti |
Zbude-li vám bramborová kaše, můžete z ní udělat různé krokety, nebo plněné placičky. Ale také můžete kaší zahustit polévku, v tomto případě gulášovou.
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
Brambory a mrkev nakrájíme na kostičky, papriku na proužky.
Klobásu nakrájíme na kolečka a dáme ji společně s cibulí na 3 minuty restovat do hrnce s rozehřátým sádlem.
Přidáme kmín, mletou papriku, promícháme a zalijeme litrem horké vody.
Dále přidáme brambory a mrkev a od doby varu vaříme přikryté pokličkou na slabém plameni 15 minut.
Poté přidáme prolisovaný česnek, bramborovou kaši a mezi dlaněmi promnuté oregano. Podle chuti osolíme a ještě povaříme.
Na talíři ozdobíme lístky petrželky.