Pažitka
Název:

Halušky s uzeným a se zelím


Halušky s uzeným a se zelím


Ingredience:
uzené maso dle potřeby
sterilované zelí1 sklenička
cibule1 ks
Halušky:
hrubá mouka500 g
vejce1 ks
voda250 ml
Ingredience:
Postup přípravy:

Jednoduchý a výborný pokrm, který milujeme snad všichni.

Na sádle si orestujeme cibulku spolu s nakrájeným uzeným masem, přidáme pokrájené kysané zelí a chvíli dusíme. Osolíme, opepříme. Halušky si uděláme z hrubé mouky, vejce, vody - těsto. Pasírujeme přes haluškovač do vroucí vody, po vyplavání na hladinu odebíráme. Do horkých halušek můžeme dát plátek másla, halušky potom získají jemnější chuť. Halušky smícháme se směsí z uzeného a zelí a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno