Pažitka
Název:

Halušky se zelím, brynzou a uzeným


Halušky se zelím, brynzou a uzeným


Ingredience:
Ingredience:
brambory750 g
hladká mouka250 g
sůl dle chuti
cibule1 ks
uzené maso nebo špek dle potřeby
kysané zelí1 sáček
brynza1 kelímek
Postup přípravy:

Další varianta podávání je s kysaným zelím bez bryndzy, ale jak jsem už říkala, u nás prostě musí být oboje.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce a promícháme s moukou. Množství je orientační, záleží na druhu brambor. Těsto tlačíme do vroucí vody přes síto na halušky (nebo odkrajujeme lžičkou) a vaříme, dokud halušky nevyplavou. Mezitím osmažíme uzeninu s cibulkou dozlatova, kterou poté vmícháme do scezených halušek a přimícháme bryndzu. Zpravidla se v horkých haluškách rozpustí, ale je možné ji předem trošku nahřát či naředit zakysanou smetanou

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno