Pažitka
Název:

Halušky se zelím podle Romany


Halušky se zelím podle Romany


Ingredience:
Ingredience na halušky:
středně velké brambory5 ks
sůl1 lžička
hladká mouka200 g
vejce1 ks
Ingredience na směs:
kysané zelí400 g
uzené maso300 g
cibule1 ks
sádlo1 velká lžíce
sůl1 špetka
pepř1 špetka
kmín1 špetka
Postup přípravy:

Pokud máte rádi halušky, jste na správné adrese. Tyto rychlé halušky, jsou u nás moc oblíbené.



Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a poté přes sítko na halušky propasírujeme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou jsou hotové. Pokud nemáme cedník na halušky, dáme si těsto na prkénko a nožem odšprtáváme stejně velké kousky do vroucí vody.

Na sádle zpěníme cibuli, pak přidáme nakrájené maso a orestujeme. Přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme , opepříme, pokmínujeme a podle potřeby trochu podlijeme vodou. Podusíme.

Hotové halušky scedíme a promícháme se zelím.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno