Pažitka
Název:

Hanácký salát

vegetariánský recept


Hanácký salát


Ingredience:
Ingredience:
červené zelí ( půlka hlávky)550 g
lihový ocet3 pol. lžíce
cukr krupice1,25 pol. lžíce
větší cibule1,5 ks
kyselých okurek200 g
plnotučná hořčice3/4 pol. lžíce
majolka270 g
mletý pepř1 větší špetka
sůl1/2 čaj. lžičky
Postup přípravy:

Máte rádi červené zelí? Je super že? A co teprve hanácký salát, kde je zelíčko v hlavní roli. Minulý rok jsem na salát recept přidávala na blog, teď jsem si s ním ještě trošku pohrála a je tu vylepšená verze. Z uvedeného množství surovin je asi 1,25 kg salátu. Já to ale klidně spráskám sama!

Zelí podélně rozkrájíte na třetiny (v případě ze použijete 1/2 hlávky) a ty potom nakrájíte na slabé nudličky.
Nakrájené zelí přesunete do vroucí vody a necháte ho v ní lehce povadnout (cca 5-8 minut).
Potom zelí scedíte a propláchnete studenou vodou.
Přidáte 2 PL octa a 1 PL cukru, důkladně promícháte a zelí přendáte do větší mísy.

K zelí přidáte okurky nakrájené na slabé nudličky, drobounce nakrájenou cibuli, hořčici, majolku, pepř, sůl a zbytek cukru s octem.
Vše důkladně promícháte a necháte alespoň hodinu v ledničce uležet.

Dobrou chuť!


Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno