Pažitka
Název:

Harissové kuřecí placičky


Harissové kuřecí placičky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí řízky3 ks
harissa pasta2 lžíce
slanina15 dkg
vejce1 ks
solamyl2 lžíce
česnek2 stroužky
petrželka1 hrstička
libeček1 hrstička
sůl1 špetka
olej na smažení
Postup přípravy:

Harissa (harísa) je ostré koření, které má původ v Tunisku. Složení a pikantnost se mohou občas trochu lišit, ale základ vždy tvoří chilli papričky, česnek, sůl, koriandr a římský kmín. Nejčastěji se k němu ještě přidává olivový olej. Jelikož je chuťová paleta směsi velmi pestrá, užívá se proto při přípravě nejrůznějších polévek, omáček, masa, ryb a mnohým dalších jídel. 

Kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme spolu s na drobno nakrájenou slaninou, česnekem, vejcem, harissou, solamylem a bylinkami, osolíme. Na lívanečníku ( popř. pánvi) rozpálíme trochu oleje a lžící tvoříme malé placičky, které opékáme pozvolna z obou stran. 

Podáváme s s lehkým bramborovým salátem, dipem nebo zeleninovým salátkem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno