Pažitka
Název:

Hebké tvarohové knedlíky plněné meruňkami a jahodami na omáčce z meruněk, třešní a med se zakysanou smetanou


Hebké tvarohové knedlíky plněné meruňkami a jahodami na omáčce z meruněk, třešní a med se zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
špaldová celozrnná mouka120 g
hladká mouka130 g
tučný tvaroh1 vanička
vejce1 ks
sůl špetka
meruňky20 ks
větší jahody7 ks
vypeckované třešně20 ks
med1 velká lžíce
třtinový cukr dle chuti
zakysaná smetana1 malý kelímek
rozpuštěné máslo50 g
Postup přípravy:

Dnes mě nejspíš "osvítil" duch tvarohových ovocných knedlíků, protože se mi myslím, co se receptu na tvarohové knedlíky týče, povedl můj největší majstrštyk. Jiné tvarohové ovocné knedle už nikdy kuchtit nebudu. Jsou opravdu úžasný.

Oba druhy mouk, tvaroh, vejce a špetku soli dobře promícháme a vypracujeme těsto. Připravíme si jahody, meruňky a třešně. Všechny jahody, a cca 5 meruněk si dáme na stranu jako náplň do knedlíků, ostatní ovoce (zbylé meruňky a třešně) dáme do vyšší nádoby, přidáme 1 velkou polévkovou lžíci medu a ovoce s medem rozmixujeme a vytvoříme tak jemnou ovocnou omáčku. Ta nám poslouží k podlití či přelití hotových knedlíků, až je budeme servírovat. Z vypracovaného těsta „odtrhávám“ kusy těsta takové velikosti, aby se tak akorát vešly do dlaně. Takový kus roztáhneme prsty do tvaru tenčí placky, dáme do ní ovoce, které plackou obalíme a vytvoříme v dlaních kulaté knedlíky, dobře upevníme spoje, aby se nám knedlíky neotevřely při vaření. Takto připravené knedlíky dáváme jeden po druhém do hrnce s vroucí vodou, a jakmile se knedlíky během vaření odlepí ode dna hrnce, povaříme je ještě cca 4 minuty. Jakmile jsou knedlíky uvařené, vyjmeme je opatrně z vody a můžeme je servírovat. Připravenou ovocnou omáčku nalijeme na dno talíře, knedlíky na ni naservírujeme a knedlíky dále zdobíme rozpuštěným máslem, zakysanou smetanou a zasypeme je třtinovým cukrem. Jsou hebké, jemné, výtečné.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno