Pažitka
Název:

Hejk s křenovou omáčkou


Hejk s křenovou omáčkou


Ingredience:
hejk (mořská štika) dle počtu osob
čerstvý rozmarýn a bazalka hrstka
bylinkové koření na ryby špetka
citronový pepř špetka
olivový olej a máslo trochu
sůl dle chuti
Na omáčku:
žloutek1 ks
smetana100 ml
dijonská hořčice2 lžičky
strouhaný křen nebo krenex2 lžičky
čerstvý kopr dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Mořská štika není už u nás rarita, zkuste tento recept, je vynikající.

Ryby  omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem. Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme. Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno