Pažitka
Název:

Hemenex v paprikovém kroužku


Hemenex v paprikovém kroužku


Ingredience:
Ingredience:
masitá paprika o průměru cca 8 cm1 ks
anglická slanina5 plátků
cibule1 silnější kroužek
silný kroužek papriky2 cm
plátky rajčete dle chuti
vejce1 ks
nať lahůdkové cibule dle chuti
mletý pepř dle chuti
sůl dle chuti
vývar6 lžic
Postup přípravy:

Hemenex nemusí být jen šunka s vejci. Přidejte pár kousků zeleniny a určitě vám to bude také chutnat.

Na suché pánvi orestujeme po obou stranách plátky slaniny a cibulový kroužek. Poté vše vyndáme na talířek a do pánve s tukem, který slanina pustila, položíme paprikový kroužek.

Do papriky dáme orestovanou slaninu, plátky rajčat a cibulový kroužek. Opatrně vyklepneme vejce, posypeme nakrájenou natí lahůdkové cibule a okořeníme solí a pepřem.

Podlijeme vývarem z toho důvodu, aby se nám naplněný paprikový kroužek zbytečně nepřipaloval. Pánev zakryjeme poklicí a na slabém plameni necháme cca 3-4 minuty, než se vaječný žloutek zatáhne.

Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Pokud zrovna nemáme žádný vývar po ruce, podlijeme vodou a dochutíme námi oblíbeným dochucovadlem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno