Pažitka
Název:

Hermelín v kuskusové krustě


Hermelín v kuskusové krustě


Ingredience:
Ingredience:
hermelín1 ks
kuskus připravený dle návodu hrst
vejce1 ks
Omáčka:
rybízová zavařenina1 lžíce
balsamikový krém1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
tymián snítka
Postup přípravy:

Obalením v kuskusu jsem se inspirovala na stránkách Apetitu....

Nejprve si rozehřejeme troubu na 220 – 250°C.
Hermelín obalíme v rozšlehaném vajíčku a kuskus na něj navlhčenýma rukama pevně přitiskneme a zopakujeme celé ještě jednou, aby nám to dobře drželo.
Položíme jej na plech s pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby.
Sýr by se měl péct zprudka a ne příliš dlouho, aby kuskus úplně neztvrdnul, ale sýr byl měkký.
Omáčku připravíme smícháním zavařeniny a balsamikového krému, zahřejeme (kdo chce, přidá tymián), podle chuti osolíme a opepříme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno