Ingredience: | |
hermelín | 1 ks |
kuskus připravený dle návodu | hrst |
vejce | 1 ks |
Omáčka: | |
rybízová zavařenina | 1 lžíce |
balsamikový krém | 1 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
tymián | snítka |
Obalením v kuskusu jsem se inspirovala na stránkách Apetitu....
Nejprve si rozehřejeme troubu na 220 – 250°C.
Hermelín obalíme v rozšlehaném vajíčku a kuskus na něj navlhčenýma rukama pevně přitiskneme a zopakujeme celé ještě jednou, aby nám to dobře drželo.
Položíme jej na plech s pečícím papírem a vložíme do rozpálené trouby.
Sýr by se měl péct zprudka a ne příliš dlouho, aby kuskus úplně neztvrdnul, ale sýr byl měkký.
Omáčku připravíme smícháním zavařeniny a balsamikového krému, zahřejeme (kdo chce, přidá tymián), podle chuti osolíme a opepříme.