Pažitka
Název:

Hermelínové brambory zapečené se slaninou


Hermelínové brambory zapečené se slaninou


Ingredience:
Ingredience:
brambory8 ks
cibule2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
balsamikový ocet1,5 lžičky
hermelín1 ks
anglická slanina160 g
zakysaná smetana1 kelímek
pažitka dle chuti
uzená paprika dle chuti
dijonská hořčice dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduché, rychlé, syté a hlavně opravdu moc dobré jídlo z brambor. Můžete jej připravit jak ze syrových, tak z již uvařených brambor.

Brambory vydrbeme kartáčkem a pokrájíme na plátky. V misce vyšleháme uzenou papriku, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice, olivový olej a trochu balsamika.

Brambory rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Potřeme mašlovačkou olejovou směsí.

Brambory předpečeme v rozehřáté troubě na program "gril" dorůžova. Na předpečené brambory poklademe plátky cibule, plátky hermelínu a slaniny. Zalijeme ochucenou smetanou s uzenou paprikou, pažitkou, solí a pepřem a pečeme na 180 stupňů cca 12 - 15 minut dozlatova. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno