Pažitka
Název:

Hlávkový salát s ředkvičkami vejcem a tuňákem


Hlávkový salát s ředkvičkami vejcem a tuňákem


Ingredience:
Ingredience:
mladý salát1 hlávka
ředkvičky1 svazek
vařená vejce3 ks
tuňák1 konzerva
drcené lněné semínko hrst
bílý jogurt1 malý kelímek
čerstvá pažitka hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

To je tak, když dostanete tolik hlávkového salátu, že už nevíte, co s ním. Ale já jsem se s tím popasovala ráda a jako bonus jsem si ještě náramně pochutnala.

Uvaříme si vejce a necháme zchladnout. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, lehce posolíme a necháme vypotit. Salát rozebereme na jednotlivé listy a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Přidáme tuňáka (slitého), drcené lněné semínko, nastrouhaná nebo nakrájená vejce a ředkvičky, které jsme předtím dobře vymačkali od vody. Bílý jogurt smícháme se solí, pepřem a pažitkou a tímto dresinkem zalijeme salát a dobře promícháme. Ihned servírujeme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno