Pažitka
Název:

Hlívová paštika


Hlívová paštika


Ingredience:
Ingredience:
hlíva300 g
cibule1 ks
česnek2 velké stroužky
máslo + 1 lžíce100 g
růžová sůl1 lžička
drcený kmín1 lžička
pepř špetka
sekaná kudrnka velká hrst
Postup přípravy:

Náš junior bude mít za pár dní 2 roky a já se rozhodla pomalu zkusit zařadit další potraviny-kakao, med, ořechy a houby. Ale jakou houbu zvolit? Sáhla jsem po hlívě, protože si myslím, že je nejvíce zdraví prospěšná a nejlépe stravitelná. A chutnalo! 

Na lžíci másla zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přisypeme pokrájenou hlívu, koření a bylinku a krátce orestujeme

Směs přendáme do mixéru, přidáme studené máslo a vyšleháme dohladka. Plníme formičky a paštiku dáme ztuhnout do lednice.

Podáváme třeba s domácími slunečnicovými bulkami.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno