

| Ingredience: | |
| mleté maso | 1 kg |
| sůl | 1 lžíce |
| cukr | 1 lžíce |
| vod | 200 ml |
| tvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný) | 200 g |
| strouhanka | 8 - 10 lži |
| hladká mouka | 4 - 6 lžic |
| vejce | 2 - 3 ks |
| pepř | dle chuti |
| Bramborová kaše: | |
| brambory | 500 g |
| máslo | 2 - 3 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| smetana | dle chuti |
V televizním pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem na TV Paprika CzSk jsme vařili i tuhle českou klasiku. Kdo by nemiloval holanďáky, že jo?
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Druhý den přidáme do směsi špetku pepře, vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme řízečky, které obalujeme v klasickém trojobalu a na oleji smažíme do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše.
Bramborovou kaši dělávám tak, že do robotu postupně dávám uvařené brambory, ohřátou smetanu a máslo. Vše musíme přidávat postupně, protože by v kaši vznikaly hrudky. Nakonec kaši osolíme.
Fotos: Katalin Sándor
Všechny recepty z televizního pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz
Podrobné info: