

| Ingredience: | |
| mleté maso | 1 kg |
| sůl | 1 lžička |
| cukr | 1 lžíce |
| voda | 200 ml |
| tvrdý sýr (Eidam, Gouda nebo jiný) | 200 g |
| strouhanka | 8 - 10 lžic |
| hladká mouka | 4 - 6 lžic |
| vejce | 2 - 3 ks |
| pepř | dle chuti |
| Příloha: | |
| bramborová kaše | dle chuti |
Měla jsem chuť na bramborovou kaši. Takže přišla otázka "Co k tomu?" A jelikož jsme dlouho neměli "Holanďáky", tak volba byla jasná. Tohle jídlo snad nikdy neomrzí.
Do mletého masa přidáme lžičku cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Druhý den přidáme do směsi špetku pepře, vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme řízečky, které obalujeme v klasickém trojobalu a na oleji smažíme do zlatova. Jako příloha je ideální bramborová kaše.
Bramborovou kaši dělávám tak, že do robotu postupně dávám uvařené brambory, ohřátou smetanu a máslo. Vše musíme přidávat postupně, protože by v kaši vznikaly hrudky. Nakonec kaši osolíme.
Podrobné info: