Pažitka
Název:

Homemade tortilla chips

vegetariánský recept


Homemade tortilla chips


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
hladká mouka100 g
cukr krystal100 g
kukuřičná polenta175 g
rozpuštěné máslo120 g
sůl1 lžička
strouhaný kokos50 g
teplá voda200 ml
mléko180 ml
olivový olej1 lžíce
rozinky hrst
hrubá sůl na posypání1 hrstka
vejce2 ks
chilli na posypání1 špetka
prášek do pečiva2 lžičky
Postup přípravy:
V naší rodině jsou velmi oblíbené tortilla chipsy s různými rajčatovými nebo avokádovými dipy. A jelikož cena tortilla chipsů je v obchodech velmi přestřelená, tak jsem se rozhodla tuto jednoduchou a chutnou záležitost vyzkoušet doma a mohu vám říct, že na ně nedám dopustit. Chipsy jsou malinko tvrdší, než na které jsme zvyklí z obchodních řětezců, ale pokud se řídíte jako já pravidlem, že "domácí chutná nejlépe", tak neváhejte a zkuste tento jednoduchý recept i vy.

1. Všechny navážené ingredience smícháme v míse a vypracujeme do těsta, které nebude lepit.
2. Těsto si rozdělíme na tři části a pomocí válečku si z každého z nich vyválíme tenký plát. 
3. Pomocí krájecího kolečka těsto nakrájíme na proužky cca 3-4cm široké a z nich cik cak krájíme trojúhelníčky.
4. Troubu si předehřejeme na 180°C
5. Nakrájené trojúhelníčky vyskládáme na pečící papír a dle chuti posypeme solí nebo chilli kořením.
6. Vložíme do předehřáté trouby cca na 10-15min (tortilla chips by neměly být hnědé, pouze zlatavé)

Tortilla chips namáčíme do oblíbené salsy nebo guacamole. A pokud jste obzvlášt milovníci mexické kuchyně, udělejte si poctivé nachos s masem, sýrem a fazolkami.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno