

| kuřecí stehenní řízky (může být jakékoliv maso - krůtí, vepřové) | dle počtu osob | 
| cibule | 1 ks | 
| mrkev | 1 ks | 
| celer | 1/2 ks | 
| plnotučná hořčice | 3 lžíce | 
| sladká smetana | 1 kelímek | 
| tymián | hrstka | 
| saturejka | hrstka | 
| nové koření | pár kuliček | 
| jalovec | pár kuliček | 
| sůl | dle chuti | 
| cukr | špetka | 
| Ingredience: | 
Další z chutných receptů na kuřecí maso.
Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice, přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou. Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo rád a zahustíme buď máslovou jíškou, nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně.
Podrobné info: