Pažitka
Název:

Hořčicová omáčka


Hořčicová omáčka


Ingredience:
kuřecí stehenní řízky (může být jakékoliv maso - krůtí, vepřové) dle počtu osob
cibule1 ks
mrkev1 ks
celer1/2 ks
plnotučná hořčice3 lžíce
sladká smetana1 kelímek
tymián hrstka
saturejka hrstka
nové koření pár kuliček
jalovec pár kuliček
sůl dle chuti
cukr špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Další z chutných receptů na kuřecí maso.

Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice, přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou. Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo rád a zahustíme buď máslovou jíškou, nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno