kuřecí stehenní řízky (může být jakékoliv maso - krůtí, vepřové) | dle počtu osob |
cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
celer | 1/2 ks |
plnotučná hořčice | 3 lžíce |
sladká smetana | 1 kelímek |
tymián | hrstka |
saturejka | hrstka |
nové koření | pár kuliček |
jalovec | pár kuliček |
sůl | dle chuti |
cukr | špetka |
Ingredience: |
Další z chutných receptů na kuřecí maso.
Cibuli zesklovatíme na oleji, zarestujeme 3 lžíce hořčice, přidáme nakrájené maso na větší kousky a zeleninu na kostičky nebo nastrouhanou. Osolíme, dáme bylinky a koření, podlijeme a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, zbytek propasírujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme podle chuti ještě hořčicí, solí nebo špetkou cukru, jak kdo rád a zahustíme buď máslovou jíškou, nebo rozkvedlanou moukou ve smetaně.
Podrobné info: