Pažitka
Název:

Horká čokoláda se skořicí a šlehačkou


Horká čokoláda se skořicí a šlehačkou


Ingredience:
Ingredience:
mléko400 ml
90% čokoláda1 tabulka
skořice1 lžička
třtinový cukr1 lžíce
31% smetana ke šlehání dle potřeby
Postup přípravy:

Konečně nám o víkendu trochu nasněžilo a tak je ten správný čas na pořádný hrnek horké hořké čokolády s pořádnou dávkou šlehačky a kopou skořice!

Možná se nyní pozastavíte nad řádky viz výše, ale opravdu u nás na horách v Jeseníkách celý víkend chumelilo a já jsem měla aspoň na chvilku před návratem do Olomouce pocit, že je zima opravdu přišla.

Každý den jsme vzali psy a šli jsme se projít do lesa, kde vám pod botami křupal čerstvě nasněžený sníh. Hafani na louce v závějích sněhu řádili o sto šest a my jsme s nimi běhali na louce jako malé děti.

A co je ideální po příchodu z takové procházky?

Dát si hrnek horké čokolády, zachumlat se pod deku a pustit si něco v televizi, nebo se začíst do příjemné knížky.

1. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu.
2. Přilejeme mléko, přisypeme skořici a cukr. Směs řádně promícháme, nejlépe metličkou.
3. Sundáme z plamene a nalejeme do hrnečků.
4. Navrch dáme vyšlehanou domácí šlehačku, kterou taktéž posypeme skořicí.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno