

| Ingredience: | |
| středně velká jablka | 2 ks |
| mletá skořice | špetka |
| badyán | dle chuti |
| hřebíček | dle chuti |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| třtinový cukr | dle chuti |
| mletý muškátový oříšek | špetka |
| zázvor | kousek |
| voda | dle potřeby |
Dnes má pro vás recept na dobrotu, kterou si vychutnáte zejména při dlouhých zimních večerech. Je to moje oblíbené horké jablko. Dá se připravit i z hotového jablečného džusu, ale já si připravuji raději své vlastní. Můžete si do něj přidat oblíbené koření nebo kapičku něčeho ostřejšího. Tenhle drink vás rozhodně zahřeje.
Jablka očistěte, oloupejte a nakrájejte je na kousky. Kousky jablek vhoďte do středně velkého hrnce a přidejte ostatní suroviny. Vše zalijte 60 ml studené vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte jablka 10 minut zvolna vařit pod pokličkou. Nakonec vytáhněte koření a směs rozmixujte dohladka. Podle hustoty přidejte ještě vodu, nechte chvilku prohřát a ihned podávejte.
Podrobné info: