Pažitka
Název:

Horký dýňový nápoj s lehkým polibkem orientu


Horký dýňový nápoj s lehkým polibkem orientu


Ingredience:
Ingredience:
malá dýně Hokkaido1 ks
plnotučné mléko2 hrnky
skořice2 lžičky
koření Chai polibek orientu10 g
třtinový cukr dle chuti
hořká čokoláda dle chuti
Postup přípravy:

Dostala se mi do rukou malá dýně Hokkaido, jedna jediná. Lámala jsem si hlavu co s ní, až mě napadlo, že by se z ní dal vytvořit nápoj. 

Dýni už jsme měli na různé způsoby, ale ne v podobě nápoje. 

Já osobně dýně moc nemusím, ale snažím se jim stále dávat šanci.

Nejprve si rozpálíme troubu na 200°C. Dýni Hokkaido si omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat. 

Připravenou dýni vložíme na pečící papír a pečeme do měkka přibližně 40 - 50 minut. Pečeme ji tedy na sucho a pravidelně kontrolujeme.

Upečenou dýni umixujeme na jemné, hladké pyré a přemístíme do větší mixovací nádoby. 

Následně přidáme všechny suroviny kromě čokolády (ale pokud chcete, můžete přidat i čokoládu, jen si nechte kousek na zdobení) a společně je chvilku mixujeme, čímž se směs i zlehka našlehá.

Pak už si jen připravíme menší hrnec, ve kterém směs pořádně zahřejeme.

Toto množství vychází přibližně na 3 - 4 skleničky, záleží na velikosti.

Zdobit můžete čokoládou nebo šlehačkou.

Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno