Ingredience: | |
hovězí kližka | 250 g |
větší ibule | 1 ks |
pažitka | dle chuti |
máslo | 1 lžička |
houby (i mražené) | 100 g |
červená paprika | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
zelená paprika | 1 ks |
ostravská nebo uzená klobása | 1 ks |
rajčata | 2 ks |
kmín | špetka |
sůl | dle chuti |
hovězí vývar Vitana - nemusí být | dle potřeby |
olej nebo sádlo | dle potřeby |
Připravte si hornický guláš, ke kterému se skvěle hodí knedlík, rýže, případně těstoviny.
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlijeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme, můžeme zjemnit 1 lžičkou másla.
V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody.