Pažitka
Název:

Hornický guláš z Karvinska


Hornický guláš z Karvinska


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka250 g
větší ibule1 ks
pažitka dle chuti
máslo1 lžička
houby (i mražené)100 g
červená paprika1 ks
česnek4 stroužky
zelená paprika1 ks
ostravská nebo uzená klobása1 ks
rajčata2 ks
kmín špetka
sůl dle chuti
hovězí vývar Vitana - nemusí být dle potřeby
olej nebo sádlo dle potřeby
Postup přípravy:

Připravte si hornický guláš, ke kterému se skvěle hodí knedlík, rýže, případně těstoviny.

Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlijeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme, můžeme zjemnit 1 lžičkou másla.
V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno