

| Ingredience: | |
| hovězí kližka | 250 g |
| větší ibule | 1 ks |
| pažitka | dle chuti |
| máslo | 1 lžička |
| houby (i mražené) | 100 g |
| červená paprika | 1 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| zelená paprika | 1 ks |
| ostravská nebo uzená klobása | 1 ks |
| rajčata | 2 ks |
| kmín | špetka |
| sůl | dle chuti |
| hovězí vývar Vitana - nemusí být | dle potřeby |
| olej nebo sádlo | dle potřeby |
Připravte si hornický guláš, ke kterému se skvěle hodí knedlík, rýže, případně těstoviny.
Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlijeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme, můžeme zjemnit 1 lžičkou másla.
V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody.